Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Toroskáposzta Pataky módra

Adásban volt: 2016. November 4.
A recepthez tartozó videó
2016. November 4.

Hozzávalók

  • 50 dkg oldalas
  • 50 dkg csülökhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1 fehér cipó

Elkészítés

1. A káposztát előmelegített sütőben megpirítjuk, ha túl sós, előtte öblítsük le, majd facsarjuk ki belőle a vizet.

2. A szalonnát megszabadítjuk a bőrétől, majd csíkokra vágjuk, és negyobb méretű lábosban pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát is.

3. A csülköt és az oldalast feldaraboljuk, betesszük a piruló szalonnánk és hagymánk mellé.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd a megroppantott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Fedő alatt, alacsony lángon legalább 2 órát pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vizet, vagy sört adunk hozzá.

5. A káposztát 20 percenként átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

6. A megkaramellizálódott, átpirult káposztát összekeverjük a megpuhult hússal, majd forralunk egyet rajta, hogy az ízek összeérjenek.

7. Néhány szelet ropogós kenyérrel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Roppanós, fűszeres paradicsomos káposzta

Ez a paradicsomos káposzta nem az a paradicsomos káposzta, amit a menzákról ismerünk. Ez roppan, finoman fűszeres, paradicsomos és nagyon finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!